Na futbalovom turnaji FRAGARIA CUP 2008 očakávajú 7000 účastníkov

30.06.2008 Prešov

Prešov 30. júna (TASR) – Na 7. ročníku medzinárodného žiackeho futbalového turnaja FRAGARIA CUP 2008, ktorý sa uskutoční 3. -7. júla v Prešove, bude o víťazný pohár bojovať spolu 294 družstiev v ôsmich ...
"Prešovský turnaj môžeme označiť za najväčšie žiacke futbalové podujatie v strednej a východnej Európe. V tomto roku na ňom privítame takmer 7000 účastníkov zo 16 krajín. Príprava tejto organizačne náročnej akcie trvá niekoľko mesiacov. Počas piatich dní sa na 19 futbalových plochách v základnej časti turnaja odohrá takmer 1200 zápasov a ďalších 60 v nadstavbovej časti, " dodal Benes pre TASR.
Slovensko bude na turnaji v jednotlivých kategóriách reprezentovať 64 družstiev, medzi ktorými nebudú chýbať žiacke kolektívy z Prešova, Košíc, Nitry a Trnavy. Najpočetnejšia výprava so 66 družstvami pricestuje z Rumunska. Výpravy na tohtoročný FRAGARIA CUP prídu aj z Chorvátska, Ukrajiny, Ruska, Bieloruska, Maďarska, Českej republiky, Poľska, Srbska a ďalších krajín. Na turnaji sa predstavia mládežnícke futbalové základne z významných európskych klubov. Do bojov o pohár zasiahnu chorvátsky Osijek, poľský Gdaňsk, bieloruské FC Dinamo Minsk, výber Ostravy, ale aj moskovské družstvá. Prvýkrát sa na turnaji zúčastní futbalová prípravka Luxol St. Andrews z Malty.
Zápasy v skupinách sa začínajú na všetkých ihriskách vo štvrtok 3. júla o 8.00 hod. Slávnostné otvorenie podujatia je naplánované v ten istý deň na 19. hodinu, keď sa uskutoční pochod mestom a kultúrny program pred budovou Divadla Jonáša Záborského. Finálové zápasy sa odohrajú v pondelok (7. júla) na novovybudovanom futbalovom ihrisku v Jazdeckom areáli na Sídlisku III v Prešove. Niektorý z finálových zápasov by mal rozhodovať jeden z najlepších futbalových arbitrov na svete Ľuboš Micheľ. Náklady na usporiadanie žiackeho turnaja vyčíslili organizátori na viac ako 3 milióny korún (98.971 eur).
Žiacky futbalový turnaj FRAGARIA CUP organizuje od roku 2002 spoločnosť 4 SPORT Prešov a v doterajšej histórii sa ňom zúčastnilo 940 družstiev zo strednej a východnej Európy.
 

Vyberte región

mark